UN CALCUL SENTIMENTAL CATRE O VIATA ORDONATA.  Hannah Fry este complet straina de studiul relatiilor. Cu toate acestea se incapataneaza sa creada ca exista sabloane de comportament chiar si in problemele imprevizibile ale inimii. Ea ne impartaseste cateva descoperiri statistice care sunt legate de viata de cuplu si relatii. 


De exemplu cat de atragator esti nu determina cat de popular esti. Nu foloseste la nimic sa fii atragator dar lipsit de personalitate si de carisma, ca fata draguta din vecini, predestinata sa ramana fata draguta din vecini. Este util deci sa scoatem in evidenta ceea ce ne face diferiti, chiar daca este un abdomen mare cat toate zilele, (sau poate niste dinti rau intretinuti) ?!? 


Un alt lucru pe care ni-l impartaseste aceasta tipa glumeata, este faptul ca cele mai bune alegeri in casnicie sunt acelea care survin dupa ce ai respins 37% dintre posibilii parteneri, ce apar intre varsta de 15 si 35 de ani. Nu in ultimul rand, discursul contine celebra formula a lui John Gottman care prezice capacitatea unui cuplu de a rezista in timp. Studiul lui Gottman este unul de referinta in ce priveste cunoasterea dinamicii cuplului deci avem cel putin un motiv de a privi discursul. 


Am mai vazut un discurs al acestei tipe si era cu totul diferit din anumite puncte de vedere. Pe langa faptul ca este la fel de bine documentata (se face simtit PhD.-ul), pare mai in largul ei in de aceasta data si pigmenteaza totul cu glume inspirate, ceea ce nu poate decat sa fie in beneficiul stiintei si al nostru, al tuturor. Efortul a meritat iar situl Ted Talk mi-a recomandat acest discurs prin mail. O alegere buna, zic eu. Ofer 3 stele acestui speech.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu