O PERSONALITATE FORMATA DIN TESTE SI PASTILE



Poetul Actualei Generatii... Cum? Ah, ok... Ca si cand actuala generatie astepta un poet. (L.O.L.) Interesant este si faptul ca el apare in Canada, o tara a capitalismului rece, inghetat si regulamentar... Dar talentul, aparent, nu tine cont de amanunte picante precum acestea.  


Intrebandu-ma cum a ajuns Shane Koyczan sa umple sali de spectacole, mai ales ca nu arata ca si cand ar avea un potential comercial si mai ales ca traim totusi intr-un secol care nu vrea sa auda despre poezie, raman profund nedumerit. SI TOTUSI!  


Si totusi, daca, primul contact cu acest fost pusti dependent de cipsuri si televizor care isi plange de mila, (poftim bulling! L.O.L.) a fost unul prea putin entuziasmant, cautand alte video-poeme ale lui Shane Koyczan, imi dau seama ca acestea au un efect relaxant si placut asupra mea, cu toate ca nu reusesc sa inteleg foarte bine despre ce e vorba in ele.  


Showul sau te prinde usor, aproape ca nici macar nu iti dai seama daca recita sau daca nu cumva improvizeaza foarte bine, adica foarte "la sentiment". Imi aminteste adesea de Tatae de la BUG Mafia si poate acesta este detaliul care ma determina sa simt ca il cunosc pe Shane de cand lumea...  


Are magnestism, in special in vocea lui profunda, puternica si pune in evidenta existenta poeziei in detaliile seci ale vietilor noastre concrete - bulling, troli, alienare, etc. Poate ca este o reactie la pragmatismul universal, sfidator al sufletului delicat, etern (poftim "poezie de strada"! L.O.L.)... De fapt, arta, poezia au continuat sa existe chiar si in zilele noastre - intalnesti poezie in filmele de la Hollywood si in rockul finlandez deopotriva.  


Ceea ce surprinde este "forma" pe care o ia poezia... Si faptul ca atatia oameni reusesc sa rezoneze cu Shane - acest obez sensibil. Unii il compara cu Homer si isi imagineaza ca asa trebuie sa fi aratat si grecul intre salbaticii timpului sau...


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu